Veel gestelde vragen over plastische chirurgie

We kunnen ons voorstellen dat u nog vragen heeft. Om het wat gemakkelijker te maken hebben wij dit overzicht van veelgestelde vragen samengesteld.

Staat uw vraag er niet tussen of wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op via 076 - 595 1043 of vul het contactformulier in.

  • Waar moet ik op letten bij een consult?

    Allereerst moet u kiezen voor de juiste plastisch chirurg. U kunt bijvoorbeeld afgaan op de ervaringen van anderen. In het verkennende gesprek moet u voldoende tijd krijgen, het gevoel hebben dat u wordt begrepen en het eens zijn met het voorstel van de chirurg. Kortom, het moet ‘klikken’ met uw arts. Bezoek meerdere specialisten om te kunnen vergelijken. Kies nooit op grond van de locatie. Bedenk dat het gaat om uw uiterlijk! U wilt toch het beste, niet het gemakkelijkste.

  • Worden alle behandelingen poliklinisch verricht?

    Veel ingrepen kunnen poliklinisch worden verricht. Hiervoor biedt onze kliniek u een prettige en rustige omgeving aan waar u voor, tijdens en na de behandeling kunt verblijven. Wilt u meer weten over de behandelingen in onze kliniek? Ga dan naar behandelingen.

  • Wordt plastische chirurgie vergoed door de ziektekostenverzekering?

    Meestal kiezen mensen voor plastische chirurgie om cosmetische redenen. De ingreep wordt dan niet vergoed door de ziektekostenverzekering. In sommige gevallen is er een medische noodzaak, bijvoorbeeld een borstverkleining om rugklachten te verhelpen. In dat geval kan je in aanmerking komen voor (gedeeltelijke) vergoeding. 
    Hand- en pols chirurgie en ook reconstructieve chirurgie worden geheel vergoed door uw zorgverzekeraar.

  • Zijn er veel risico's verbonden aan plastische chirurgie?

    Elke operatieve ingreep kent risico's. Bij plastische chirurgie is dit niet anders. Bij een operatie bestaat het risico op nabloedingen, infectie, trombose en problemen in de wondgenezing en littekenvorming. Daarnaast zijn er aan elke cosmetische ingreep specifieke risico's verbonden. Vraag van te voren goed na wat de risico's zijn en hoe vaak deze voorkomen. Ernstige complicaties komen gelukkig zeer zelden voor. De kans op complicaties is te verkleinen door je streng aan de adviezen en voorschriften van de plastisch chirurg te houden. Ga bijvoorbeeld niet stiekem toch tillen na een borstvergroting. Niet roken verkleint ook de kans op problemen.

  • Moet ik stoppen met roken als ik plastische chirurgie wil laten verrichten?

    Het wordt sterk geadviseerd om zeker een half jaar voor de operatie te stoppen met roken. Roken vergroot de kans op complicaties, vooral op het gebied van de wondgenezing. Omdat roken slecht is voor de bloedcirculatie, bestaat de kans op het afsterven van weefsel (necrose).

  • Wanneer heb ik te maken met een echte plastisch chirurg?

    Voor u belangrijk om te weten is dat de titel "plastisch chirurg" beschermd is en alleen gevoerd mag worden door een erkend/geregistreerd plastisch chirurg. U kunt dit controleren door contact te zoeken met de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie. Kreten als cosmetisch arts, cosmetisch chirurg of plastisch aangezichtschirurg zijn lucht en niet beschermd hetgeen kan betekenen dat U een basisarts aantreft ipv een plastisch chirurg!

  • Hoe kan ik een afspraak maken?

    U kunt telefonisch een afspraak maken via ons telefoonnummer 076-5951043.
    Onze openingstijden zijn van maandag t/m vrijdag van 09.00 uur tot 17.00 uur. 

    Indien u buiten deze openingstijden telefonisch een afspraak wilt maken is dit helaas niet mogelijk. Wel kunt u dan een e-mail versturen naar info@plastischechirurgiebreda.nl. Geeft u in deze mail de gewenste ingreep aan en een telefoonnummer waarop u overdag bereikbaar bent. U wordt dan op de eerstvolgende werkdag teruggebeld. Tevens kunt u ons contactformulier op de website invullen, wij nemen dan de eerstvolgende werkdag telefonisch contact met u op.

    Om een afspraak te maken bij één van de plastisch chirurgen voor een cosmetische ingreep heeft u geen verwijzing van uw huisarts nodig.

  • Zijn er digitale folders van de behandelingen beschikbaar?

    Onze digitale folders zijn beschikbaar op deze website van het Amphia ziekenhuis.

  • Zijn er medicijnen die ik niet mag nemen?

    Tijdens het eerste consult wordt uw medicijngebruik besproken. Als u bloedverdunners slikt, zoals bijvoorbeeld acetylsalicylzuur, acenocoumarol(trombosedienst) of Pradaxa, dan wordt met u besproken of dat deze tijdelijk voor de operatie moeten worden gestaakt. Afspraken zullen daarover duidelijk met u worden gemaakt.

Veilig in het Amphia ziekenhuis

Kies voor plastische chirurgie met persoonlijke aandacht

Wij streven binnen ons team naar de hoogst mogelijke kwaliteit en wij hebben oog voor persoonlijke aandacht en details. Wij vinden het erg belangrijk dat u tevreden bent met het behaalde resultaat.  Al onze zorg wordt uitgevoerd in het Amphia Ziekenhuis op locatie Langendijk.

Neem contact op