Buikwandcorrectie

Al onze ingrepen worden uitgevoerd door BIG-geregistreerde plastisch chirurgen
 

Het slapper worden van de buik is iets dat van nature bij ieder mens in meerdere of mindere mate kan optreden. Bijvoorbeeld na een zwangerschap, door sterke vermagering, veroudering of operaties kan de buikwand zo ernstig verslappen dat een hangbuik ontstaat. Ook kan de buik door erfelijke aanleg dik blijven ondanks het volgen van een dieet en/of sporten. Bij mensen die erg dik zijn geweest kan zelfs een zogenaamd vetschort ontstaan, waarbij de uitgetrokken buikhuid als een schort omlaag hangt. In deze gevallen bestaat de mogelijkheid om met behulp van plastische chirurgie een buikwandcorrectie (abdominoplastiek) te ondergaan.

De operatie

Een buikwandcorrectie wordt onder volledige narcose uitgevoerd en de operatie duurt ongeveer twee uur. Bij de operatie wordt er een snede gemaakt vlak boven de schaamhaarbegrenzing en loopt naar beide zijden uit. De buikwand wordt geheel losgemaakt van de onderliggende spierlaag, tot aan de ribbenboog en het borstbeen. De navel wordt rondom omsneden zodat deze op zijn plaats blijft. Bij een grote buikwandcorrectie wordt de overtollige huid met het onderhuidse vetweefsel tussen de schaamhaarbegrenzing en de navel verwijderd nadat de huid straks is getrokken. Bij een kleine buikwandcorrectie is het verplaatsen van de navel niet altijd noodzakelijk. Als de buikspieren zijn uitgerekt, worden deze verstevigd. De navel wordt ingehecht nadat er een nieuw gaatje in de buikhuid is gemaakt. Er worden twee drains (dunne slangetjes) geplaatst om het wondvocht af te voeren en deze blijven meestal twee dagen zitten. De wond wordt onderhuids gesloten zodat u weinig of geen hechtingen ziet. De littekens die ontstaan, lopen rond de navel en grotendeels binnen de bikinilijn. Er wordt een strak elastisch verband aangebracht.

Na de operatie

Over het algemeen is een buikwandcorrectie niet pijnlijk. Als tijdens de operatie ook de buikspieren zijn verstevigd, kan het wat gevoeliger zijn. U verblijft twee tot drie dagen in het ziekenhuis. Om de buikwand goed te ondersteunen, moet u gedurende vier weken een steunend broekje dagen en mag u de eerste zes weken na de operatie geen zwaar lichamelijk werk verrichten. De totale herstelperiode is ongeveer vier tot zes weken. Daarna zijn alle normale activiteiten weer mogelijk en mag u ook weer sporten. Twee weken na de operatie wordt u ter controle op de polikliniek teruggezien. Indien u tijdens de herstelperiode last krijgt van buikpijn, zwelling of koorts, moet u contract opnemen met de plastisch chirurg.

Resultaten

Het is verstandig om voor de operatie eerst een stabiel streefgewicht te realiseren, zodat het resultaat beter zal zijn. Uw buik zal na een buikwandcorrectie platter en steviger worden. De littekens die ontstaan, lopen rond de navel en grotendeels binnen de bikinilijn en zullen altijd enigszins zichtbaar blijven. Ook kan het huidgebied onder de navel gevoelloos worden en soms blijven. Dit geeft weinig klachten. Na verloop van jaren kan dit gevoelloze gebied wel kleiner worden.

Voor de operatie en na 6 weken

Wat klanten zeggen

Prijzen overzicht

 • Buikwand correctie Groot

 • € 6400,-
 • Inclusief controles en overnachtingen
 • De beste nazorg
 • Maak een afspraak
  Meest gekozen
 • Buikwand correctie Groot + liposuctie

 • € 6900,-
 • Inclusief controles en overnachtingen
 • De beste nazorg
 • Maak een afspraak

Veel gestelde vragen

 • Kom ik in aanmerking voor een buikwandcorrectie?

  Een buikwandcorrectie is geschikt voor iedereen die een slappe of hangende buikwand heeft. Dit kan komen door flink gewichtsverlies, zwangerschap(pen) of veroudering. Wanneer u last heeft van overgewicht, is een buikwandcorrectie niet de oplossing. We spreken van overgewicht bij een BMI groter dan 30. De kans op complicaties is dan vele malen groter en daarom raden wij aan om eerst af te vallen voordat u een buikwandcorrectie ondergaat.

 • Wordt een buikwandcorrectie vergoed?

  Een buikwandcorrectie wordt meestal niet vergoed. Er zijn een aantal redenen waarom een buikwandcorrectie kan worden vergoed, zoals zeer fors huidoverschot of ernstige smetplekken. Onze plastisch chirurgen kunnen beoordelen of u voor vergoeding in aanmerking komt. Wij zullen dan een machtiging aanvragen bij uw ziektekosten verzekering. De verzekering bepaalt uiteindelijk of u voldoet aan de eisen van een vergoeding.

 • Wanneer kan ik weer werken na een buikwandcorrectie?

  De eerste zes weken na de ingreep moet u verplicht een elastische band dragen om alles goed op zijn plek te houden. Het is natuurlijk ook afhankelijk van het soort werk dat u doet, wanneer u weer aan het werk kunt. De meeste mensen, kunnen na twee weken weer aan het werk. Dit is natuurlijk afhankelijk van het soort werk dat u doet. Belangrijk is dat u de eerste zes weken na de ingreep geen zware lichamelijke inspanning verricht. 

Veilig in het Amphia ziekenhuis

Plastische Chirurgie Breda

Binnen de muren van het Amphia ziekenhuis bieden wij de plastische chirurgie in de volledige breedte aan. Plastische chirurgie bestaat uit Reconstructieve chirurgie, Hand en pols chirurgie en Cosmetische chirurgie. Wij streven binnen ons team naar de hoogst mogelijke kwaliteit en wij hebben oog voor persoonlijke aandacht en details. Wij vinden het erg belangrijk dat u tevreden bent met het behaalde resultaat.

Maak een afspraak