Ooglidcorrectie voor hangende oogleden of wallen

Het komt regelmatig voor dat de huid en spieren rond de ogen verslappen, zo kunnen hangende oogleden of wallen ontstaan. Dit hoeft niet altijd het gevolg te zijn van ouderdom. De overtollige huid gaat over de ogen heen hangen. Soms gaat dit samen met het uitpuilen van vetweefsel in de oogkas, waardoor de huid naar voren wordt geduwd en gaat plooien of een bolling boven het oog laat zien. De klachten die kunnen ontstaan zijn een drukkend gevoel op het oog, er moe of oud uitzien. Daarnaast kan er sprake zijn van geïrriteerde ogen en problemen bij het zien. Het is mogelijk de bovenoogleden te corrigeren, een zogenaamde ooglidcorrectie of blepharoplastiek.

U kunt binnen 1 week bij ons terecht!

U wordt geholpen door ervaren plastisch chirurgen binnen de veilige muren van het ziekenhuis. Wij streven naar de hoogst mogelijke kwaliteit en wij hebben oog voor persoonlijke aandacht en details. Wij vinden het erg belangrijk dat u tevreden bent met het behaalde resultaat.

Maak nu een afspraak

Foto's voor en na de ooglidcorrectie

 
 
 

Foto's voor en na ooglidcorrectie

 
 
 

Werkwijze

Correctie van de bovenoogleden vindt meestal plaats in dagbehandeling onder lokale verdoving . De operatie duurt ongeveer 45 minuten. U mag dan na een uur al weer naar huis.

De operatie

Voor de operatie tekent de plastisch chirurg het huiddeel af dat weggenomen moet worden. Het te opereren gebied wordt verdoofd d.m.v. enkele kleine injecties. Dit is het enige wat gevoelig is. De operatie zelf is niet pijnlijk. Er wordt een snede gemaakt in de plooi van het bovenooglid. Het teveel aan huid en eventueel overtollig vetweefsel kan nu worden verwijderd. De wondjes worden gehecht met een zeer dunne hechtdraad en afgeplakt met een dunne steriele strip. Het grootste deel van het litteken valt in de natuurlijke plooi van het bovenooglid en is nauwelijks zichtbaar.

 
 
 
 
 

Na de operatie

Na een ooglidcorrectie kunnen de oogleden blauw en gezwollen zijn. Dit is normaal. De steriele strips die worden aangebracht, mogen niet nat worden. Het is verstandig om thuis de oogleden de eerste dagen te koelen. De pijn en zwelling worden daarmee tegengegaan. Vermijd, tot de hechtingen zijn verwijderd, zoveel mogelijk te bukken en te tillen. Slapen en liggen kunt u het beste met een extra kussen onder uw hoofd. Na vier tot zeven dagen worden de strips en hechtingen verwijderd. De blauwe plekken zullen na 1 à 2 weken verdwenen zijn. Na zes weken is het eindresultaat goed te beoordelen.

 
 
 
 
 

Vergoeding verzekering ooglidcorrectie

Kom ik in aanmerking voor een vergoeding van de verzekering?

Een ooglidcorrectie van het boven ooglid wordt vergoed vanuit de basis zorgverzekering als er sprak is van een medische indicatie. Een correctie van het onderooglid komt nooit voor vergoeding in aanmerking.

De medische indicatie voor een boven ooglidcorrectie wordt alleen verstrekt als wordt voldaan aan een van de volgende twee voorwaarden:

 1. Er is sprake van verslapte of verlamde bovenoogleden door een geboorteafwijking of chronische ziekte die vanaf de geboorte al aanwezig is.
 2. Er is sprake van een ernstige gezichtsveldbeperking. Concreet betekent dit dat de onderrand van het bovenste ooglid (of huidplooi) bij ontspannen, recht vooruitkijken minimaal 1 mm boven het centrum van de pupil hangt.

Uw plastische chirurg beoordeelt of u aan bovenstande eisen voldoet en kan vervolgens een verzoek tot behandeling indienen bij uw zorgverzekeraar. Een medisch adviseur van de verzekeraar beslist uiteindelijk of u voor de vergoeding in aanmerking komt. In de praktijk komen 95% van de uitgevoerde ooglidcorrecties niet voor vergoeding in aanmerking. U moet er dus rekening mee houden dat dit voor u waarschijnlijk ook het geval is.

 
 
 
 
Maak nu een afspraak voor een beoordeling

Wat klanten zeggen

Prijzen overzicht

 • Ooglid correctie Boven

 • € 1200,-
 • Beide ogen, inclusief alle kosten, controles en de beste nazorg. Behandeling door ervaren Plastisch chirurg
 • Maak een afspraak

Voorlichting ooglidcorrectie Plastische Chirurgie Breda

Veel gestelde vragen

 • Hoe lang kan ik niet werken na een ooglidcorrectie?

  Dat hangt  behoorlijk af van uw werkzaamheden. De eerste dagen zullen uw ogen blauw zijn en gezwollen. Dan is het ook beter niet zwaar te tillen, te bukken of te persen, om druk op uw hoofd/ogen te vermijden.  

  Over het algemeen bent u na een weekje weer toonbaar.  Natuurlijk kunt u, werkend achter de computer thuis, direct de volgende dag weer aan de slag.

   
   
 • Hoe lang duurt een ooglidcorrectie?

  Een bovenooglid correctie duurt ongeveer 45 minuten .

  Een onderooglid correctie neemt meer tijd in beslag en duurt 75 minuten.

   
   
 • Kan een ooglidcorrectie ook onder narcose plaatsvinden?

  Het is zelfs zo dat we een onderooglid correctie liefst altijd onder narcose uitvoeren,. Onze ervaring heeft ons geleerd dat een onderooglid correctie onder plaatselijke verdoving toch vaak erg pijnlijk wordt ervaren. Het betreft een zeer delicate operatie, die we onder narcose daardoor veel zorgvuldiger kunnen uitvoeren met een beter resultaat.

  Als de correctie alleen de bovenoogleden betreft, dan kan deze heel goed worden uitgevoerd onder plaatselijke verdoving. De bovenoogleden zijn minder overgevoelig.

   
   
 • Kan ik mijn ogen nog wel dicht krijgen na een ooglidcorrectie?

  Jazeker, wij zorgen ervoor dat het teveel aan huid, spier en vet wordt verwijderd, maar zijn er zeer alert op dat er niet teveel huid wordt weggehaald. Uw ogen kunnen nog net dicht. Ze voelen in het begin wel wat strak aan, maar na een paar dagen voelt u al verbetering.

   
   
 • Waarmee moet ik de ogen koelen na een ooglidcorrectie?

  Uw ogen na de operatie kunt u de eerste 24 uur het beste koelen met een koelbril (deze krijgt U van ons mee na de operatie) uit de koelkast of met een, onder koud water uitgeknepen, washand. Het is niet verstandig om diepvries erwtjes of ijsblokken te gebruiken, hierdoor kunnen uw ogen zelfs nog meer gaan zwellen!

   
   
 • Wat wordt er eigenlijk verwijderd bij een ooglidcorrectie?

  Bij een bovenooglidcorrectie wordt het teveel aan huid, spier en vet verwijderd. De hoeveelheid hangt erg af van de situatie en is bij iedereen anders. Ook rechts en links kan verschillen, we proberen een zo symmetrisch mogelijk resultaat te bereiken.

  Bij een onderooglidcorrectie wordt ook het teveel aan huid, spier en vet verwijderd, maar daar geldt nog veel meer dat de hoeveelheid enorm kan variëren per persoon. Vaak wordt het vetweefsel niet verwijderd, maar juist hoger opgehecht,  zodat een jeugdiger blik ontstaat.

   
   
 • Waar komen de littekens bij een ooglidcorrectie?

  Bij een bovenooglidcorrectie  loopt het litteken in het bovenooglid in de natuurlijke plooi die ontstaat bij het openen van de ogen. Aan de zijkant van het oog loopt het litteken door in een van de lachrimpeltjes, omdat ook de huid aan de zijkant van het oog wordt gelift.

  Bij een onderooglidcorrectie loopt het litteken  van het onderooglid in de rand net onder de wimpers, naar opzij doorlopend in een natuurlijke plooi van de lachrimpeltjes.

  De littekens zijn in het begin rood of roze van kleur en stug. Na verloop van tijd en masseren rijpen de littekens uit en krijgen de kleur van de huid, waardoor ze nog weinig opvallen.

   
   
 • Zijn er medicijnen die ik niet mag nemen?

  Tijdens het eerste consult wordt uw medicijngebruik besproken. Als u bloedverdunners slikt, dan wordt met u besproken of dat deze tijdelijk voor de operatie moeten worden gestaakt. Afspraken zullen daarover duidelijk met u worden gemaakt.

   
 • Complicaties bovenooglidcorrectie?

  Het komt zelden voor dat er complicaties optreden bij een bovenooglidcorrectie. Er is echter altijd een kleine kans op een ontsteking of een nabloeding. Uw plastisch chirurg is ook de juiste arts om zelfstandig een eventuele complicatie op te lossen. Bij Plastische Chirurgie Breda wordt u geholpen door een ervaren plastisch chirurg in de veilige omgeving van het Amphia ziekenhuis. Een plastisch chirurg heeft een veel langere en uitgebreidere opleiding gehad dan een huisarts, basisarts of een cosmetisch arts. Voor het mooiste en meest duurzame resultaat is het belangrijk dat u kiest voor een plastisch chirurg.

Veilig in het Amphia ziekenhuis

Plastische Chirurgie Breda

Binnen de muren van het Amphia ziekenhuis bieden wij de plastische chirurgie in de volledige breedte aan. Plastische chirurgie bestaat uit Reconstructieve chirurgie, Hand en pols chirurgie en Cosmetische chirurgie. Wij streven binnen ons team naar de hoogst mogelijke kwaliteit en wij hebben oog voor persoonlijke aandacht en details. Wij vinden het erg belangrijk dat u tevreden bent met het behaalde resultaat.

Maak een afspraak