Hand en pols chirurgie

Plastisch chirurg is expert in hand en pols chirurgie

Hand en pols chirurgie heeft als doel het herstellen van de functie van de hand of pols. Aandoeningen van de hand en pols, waaronder letsels van pezen, zenuwen, botten en weke delen van de vingers en duim worden behandeld om alle onderdelen van de hand weer zo goed als mogelijk te laten functioneren. 

De plastisch chirurg is de expert in hand en pols chirurgie. Het is een integraal onderdeel van de 6-jarige specialisatie tot plastisch chirurg. Indien u een afspraak wil maken voor een hand en pols probleem, kunt u contact opnemen met de polikliniek plastische chirurgie.

Wij hebben een nauwe samenwerking met handtherapeuten (gespecialiseerde ergo- en fysiotherapeuten) in de regio en ook met het revalidatiecentrum Revant.

Hieronder vindt u een overzicht van een aantal veel voorkomende behandelingen die wij uitvoeren.

 
 
 
 

Handtherapie

Handtherapie is een specialisatie binnen het vakgebied van de fysiotherapie en ergotherapie. De handtherapie houdt zich bezig met aandoeningen aan de hand en pols. Handtherapie wordt vaak ingezet na een operatie aan de hand of pols en kan een belangrijke rol spelen voor een goed resultaat. Soms is alleen de handtherapie voldoende om de klachten te verhelpen en is er geen operatie nodig. Een behandeling kan bestaan uit het verbeteren van de beweeglijkheid, het opbouwen van kracht, littekenbehandeling, het maken van een spalk en de begeleiding van het inzetten van de hand en pols in het dagelijks leven.

Plastische Chirurgie Breda werkt samen met onderstaande therapeuten binnen het Handtherapie Netwerk Breda en omstreken.

 
 
 
Veilig in het Amphia ziekenhuis

Plastische Chirurgie Breda

Binnen de muren van het Amphia ziekenhuis bieden wij de plastische chirurgie in de volledige breedte aan. Plastische chirurgie bestaat uit Reconstructieve chirurgie, Hand en pols chirurgie en Cosmetische chirurgie. Wij streven binnen ons team naar de hoogst mogelijke kwaliteit en wij hebben oog voor persoonlijke aandacht en details. Wij vinden het erg belangrijk dat u tevreden bent met het behaalde resultaat.

Maak een afspraak