Neuscorrectie

In ons gezicht is de neus een belangrijk en opvallend onderdeel. Er kunnen operatieve correcties worden uitgevoerd als de neus ten gevolge van een aangeboren afwijking, ziekte of ongeval verbeterd dient te worden. Er kunnen ook operatieve behandelingen worden uitgevoerd ter correctie van de uitwendige vorm van de minder ernstig misvormde neus. De neus kan worden verkleind, rechtgezet en/of de bochel in de neusrug kan worden verwijderd. De vorm verbetert hierdoor en de functionele klachten, zoals neusverstoppingen, zullen verminderen.

Operatie

Een neuscorrectie wordt onder algehele narcose uitgevoerd. De neus wordt meestal via een snede in de neus gecorrigeerd en voorkomt dat er uitwendige littekens zichtbaar zijn. Bij sommige correcties, zoals het verkleinen van de neusvleugels zal het noodzakelijk zijn om ook een kleine snede aan de zijkant van de neus in de plooi te maken. Aan het einde van de operatie wordt er een kunststof kapje of gipsverband op de neus gemaakt en komen er gaastampons in de neus. Zo wordt de neus in de nieuwe stand gehouden en wordt zwelling tegengegaan.

Na de neuscorrectie

Een dag na de operatie zal de plastisch chirurg de neustampons verwijderen. Gedurende een week draagt u dan nog het kunststof kapje of gipsverband. Tijdens de poliklinische controle zal deze worden verwijderd. Het gebied onder de ogen kan blauw worden. U mag de neus niet snuiten en u mag niet bukken in de eerste week na de operatie. Na ongeveer twee weken zijn de blauwe plekken en de zwelling verdwenen en na ongeveer zes weken is de neus hersteld en is het eindresultaat te beoordelen.

Veilig in het Amphia ziekenhuis

Plastische Chirurgie Breda

Binnen de muren van het Amphia ziekenhuis bieden wij de plastische chirurgie in de volledige breedte aan. Plastische chirurgie bestaat uit Reconstructieve chirurgie, Hand en pols chirurgie en Cosmetische chirurgie. Wij streven binnen ons team naar de hoogst mogelijke kwaliteit en wij hebben oog voor persoonlijke aandacht en details. Wij vinden het erg belangrijk dat u tevreden bent met het behaalde resultaat.

Maak een afspraak