Ongevallen

De plastische chirurgie is een vrij jong specialisme. Het is ontstaan in de eerste wereldoorlog. Toen bleek dat het via uiteenlopende technieken mogelijk was ledematen, functie en uiterlijk te herstellen van soldaten die gewond waren geraakt. Het vak heeft zich in de loop der jaren steeds verder ontwikkeld. Het is nu onmisbaar bij grote ongevallen waarbij ledematen zijn geamputeerd of waarbij weke delen (zoals huid of spieren) ernstig zijn beschadigd of verdwenen. Door weefsel uit de directe omgeving te verplaatsen of door hetzelfde microchirurgisch (met microscoop) te doen met verder weggelegen weefsel is het mogelijk deze defecten te herstellen.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan het aanzetten van geamputeerde benen, armen, handen en vingers. Beschadigingen hieraan treden vaak op door machines of explosies. Ook is het mogelijk blootliggend bot op benen door spieren en huid te bedekken na bijvoorbeeld verkeersongevallen en explosies. Herstel van zenuwen in het gelaat of elders in het lichaam (vaak door glas of een mesverwonding) is een andere mogelijkheid die de plastische chirurgie biedt. Als dit niet meer mogelijk is, kunnen in een aantal gevallen nog pezen en spieren worden verplaatst om de functie te herstellen. Ook de brandwondenchirurgie is een belangrijk onderdeel van de plastische chirurgie.
De plastisch chirurgen van Plastische Chirurgie Breda beoefenen deze technieken in de volle breedte.

Veilig in het Amphia ziekenhuis

Plastische Chirurgie Breda

Binnen de muren van het Amphia ziekenhuis bieden wij de plastische chirurgie in de volledige breedte aan. Plastische chirurgie bestaat uit Reconstructieve chirurgie, Hand en pols chirurgie en Cosmetische chirurgie. Wij streven binnen ons team naar de hoogst mogelijke kwaliteit en wij hebben oog voor persoonlijke aandacht en details. Wij vinden het erg belangrijk dat u tevreden bent met het behaalde resultaat.

Maak een afspraak