Facelift

Door het ouder worden van de huid kan de elasticiteit verminderen en het vetweefsel onder de huid veranderen. Hierdoor ontstaat er een relatief te veel aan huid, hetgeen versterkt wordt door het slapper worden van de oppervlakkige spieren. De plooien en rimpels van de gezichtshuid kunnen, meestal samen met de dieper gelegen weefsellagen, worden strakgetrokken door een operatie uit te voeren: de facelift. Als er onder de kin overmatig vetweefsel aanwezig is of er in de hals dikkere huidplooien zijn, kan het ook noodzakelijk zijn deze te liften. Een facelift heeft geen effect op de rimpels van het voorhoofd, rond de mond of de oogleden.

De operatie

De operatie vindt plaats onder algehele narcose en u moet een aantal dagen in het ziekenhuis verblijven. De operatie zelf duurt een aantal uren. Via een snede voor en achter het oor wordt de huid van de hals, de wangen en de weefsellaag onder de huid over een groot gebied losgemaakt en aangespannen in de richting van het oor. Het teveel aan huid wordt verwijderd. Als er in het halsgebied overtollig vetweefsel aanwezig is, kan dit worden weggehaald via een huidsnede onder de kin. De wonden worden gehecht met zeer fijn hechtmateriaal en afgeplakt met steriele strips. Er worden drains ingebracht die bloed en vocht uit de wond kunnen afvoeren.

Na de operatie

Na de operatie is het gezicht met een drukkend verband omzwachteld om de zwelling tegen te gaan en de huid steun te geven. Dit verband blijft enkele dagen zitten. De drains worden na 1 dag verwijderd. Gedurende de eerste twee weken na de operatie kunnen de wangen, kaaklijn, hals en het gebied rond de wonden gezwollen en verkleurd zijn. Over het algemeen heeft u weinig last van pijn. Als u naar huis mag, wordt er een afspraak gemaakt voor controle op de polikliniek. Na één tot twee weken worden zonodig de hechtingen verwijderd. Na zes weken is het eindresultaat goed te beoordelen.

Resultaten

Het doel van een facelift is de huid weer glad en strak te krijgen, maar de rimpels die in uw gezicht zijn ontstaan als gevolg van de wijze waarop u bijvoorbeeld lacht of praat, zullen door een facelift niet verdwijnen. Deze rimpels maken deel uit van uw gelaatsexpressie en blijven altijd aanwezig. Het natuurlijke verouderingsproces van uw huid kan door een facelift niet gestopt worden. De huid kan na de operatie weer verslappen. Het effect van een facelift is meestal vijf tot tien jaar zichtbaar. Het is in een aantal gevallen dan ook nodig en gebruikelijk deze ingreep te herhalen.

De littekens zijn meestal nauwelijks of niet zichtbaar. Ze lopen in de behaarde hoofdhuid en van daaruit naar beneden langs het oor. Dan maken ze een bochtje om de oorlel heen , om via de achterkant van het oor weer onder het haar te verdwijnen. Soms is er bij nog een extra littekentje onder de kin.

Veilig in het Amphia ziekenhuis

Plastische Chirurgie Breda

Binnen de muren van het Amphia ziekenhuis bieden wij de plastische chirurgie in de volledige breedte aan. Plastische chirurgie bestaat uit Reconstructieve chirurgie, Hand en pols chirurgie en Cosmetische chirurgie. Wij streven binnen ons team naar de hoogst mogelijke kwaliteit en wij hebben oog voor persoonlijke aandacht en details. Wij vinden het erg belangrijk dat u tevreden bent met het behaalde resultaat.

Maak een afspraak