Ooglidcorrectie onder

Het komt regelmatig voor dat er onder de ogen wallen ontstaan. Deze wallen zijn het gevolg van het slapper worden van de huid en spieren en/of vetophoping onder de ogen . Soms ontstaat er zwelling door vochtophoping in het ooglid. Dit hoeft niet altijd het gevolg te zijn van ouderdom. Het is mogelijk de onderoogleden te corrigeren, een zogenaamde blepharoplastiek. Vaak wordt een onderooglidcorrectie gecombineerd met een bovenooglidcorrectie.

Werkwijze

Correctie van de onderoogleden, al dan niet gecombineerd met een bovenooglidcorrectie, vindt plaats onder algehele narcose in dagbehandeling. De operatie duurt ongeveer 90 minuten.

De operatie

Tijdens de operatie wordt een snede gemaakt 1 millimeter onder de oogharen van het onderooglid met uitbreiding naar de buitenste ooghoek. Daarna wordt het overtollige vet verwijderd of verplaatst en het teveel aan huid weggehaald. De huid en onderliggende spierlaag worden naar de zijkant toe strakgetrokken en de wondjes worden gehecht met een zeer dunne hechtdraad en afgeplakt met een dunne steriele strip.

Na de operatie

Na een ooglidcorrectie kunnen de oogleden blauw en gezwollen zijn. Dit is normaal. De steriele strips die worden aangebracht, mogen niet nat worden. Het is verstanding om thuis de oogleden de eerste dagen te koelen. De pijn en zwelling worden daarmee tegengegaan. Vermijd, tot de hechtingen zijn verwijderd, zoveel mogelijk te bukken en te tillen. Slapen en liggen kunt u het beste met een extra kussen onder uw hoofd. Na vier tot zeven dagen worden de strips en hechtingen verwijderd. De blauwe plekken zullen na 1 à 2 weken verdwenen zijn. Na zes weken is het eindresultaat goed te beoordelen.

Wat klanten zeggen

Prijzen overzicht

 • Ooglid correctie Onder

 • vanaf € 2250,-
 • Incl. alle controles en de beste nazorg
 • Maak een afspraak

Voorlichting ooglidcorrectie Plastische Chirurgie Breda

Veel gestelde vragen

 • Hoe lang kan ik niet werken?

  Dat hangt  behoorlijk af van uw werkzaamheden. De eerste dagen zullen uw ogen blauw zijn en gezwollen. Dan is het ook beter niet zwaar te tillen, te bukken of te persen, om druk op uw hoofd/ogen te vermijden.  

  Over het algemeen bent u na een weekje weer toonbaar.  Natuurlijk kunt u, werkend achter de computer thuis, direct de volgende dag weer aan de slag.

 • Hoe lang duurt de ingreep?

  Een bovenooglid correctie duurt ongeveer 45 minuten .

  Een onderooglid correctie neemt meer tijd in beslag en duurt 75 minuten.

 • Kan de operatie ook onder narcose plaatsvinden?

  Het is zelfs zo dat we een onderooglid correctie liefst altijd onder narcose uitvoeren,. Onze ervaring heeft ons geleerd dat een onderooglid correctie onder plaatselijke verdoving toch vaak erg pijnlijk wordt ervaren. Het betreft een zeer delicate operatie, die we onder narcose daardoor veel zorgvuldiger kunnen uitvoeren met een beter resultaat.

  Als de correctie alleen de bovenoogleden betreft, dan kan deze heel goed worden uitgevoerd onder plaatselijke verdoving. De bovenoogleden zijn minder overgevoelig.

 • Kan ik mijn ogen nog wel dicht krijgen?

  Jazeker, wij zorgen ervoor dat het teveel aan huid, spier en vet wordt verwijderd, maar zijn er zeer alert op dat er niet teveel huid wordt weggehaald. Uw ogen kunnen nog net dicht. Ze voelen in het begin wel wat strak aan, maar na een paar dagen voelt u al verbetering.

 • Waarmee moet ik de ogen koelen na de operatie?

  Uw ogen na de operatie kunt u de eerste 24 uur het beste koelen met een koelbril (deze krijgt U van ons mee na de operatie) uit de koelkast of met een, onder koud water uitgeknepen, washand. Het is niet verstandig om diepvries erwtjes of ijsblokken te gebruiken, hierdoor kunnen uw ogen zelfs nog meer gaan zwellen!

 • Wat wordt er eigenlijk verwijderd bij de operatie?

  Bij een bovenooglidcorrectie wordt het teveel aan huid, spier en vet verwijderd. De hoeveelheid hangt erg af van de situatie en is bij iedereen anders. Ook rechts en links kan verschillen, we proberen een zo symmetrisch mogelijk resultaat te bereiken.

  Bij een onderooglidcorrectie wordt ook het teveel aan huid, spier en vet verwijderd, maar daar geldt nog veel meer dat de hoeveelheid enorm kan variëren per persoon. Vaak wordt het vetweefsel niet verwijderd, maar juist hoger opgehecht,  zodat een jeugdiger blik ontstaat.

 • Waar komen de littekens?

  Bij een bovenooglidcorrectie  loopt het litteken in het bovenooglid in de natuurlijke plooi die ontstaat bij het openen van de ogen. Aan de zijkant van het oog loopt het litteken door in een van de lachrimpeltjes, omdat ook de huid aan de zijkant van het oog wordt gelift.

  Bij een onderooglidcorrectie loopt het litteken  van het onderooglid in de rand net onder de wimpers, naar opzij doorlopend in een natuurlijke plooi van de lachrimpeltjes.

  De littekens zijn in het begin rood of roze van kleur en stug. Na verloop van tijd en masseren rijpen de littekens uit en krijgen de kleur van de huid, waardoor ze nog weinig opvallen.

 • Zijn er medicijnen die ik niet mag nemen?

  Tijdens het eerste consult wordt uw medicijngebruik besproken. Als u bloedverdunners slikt, zoals bijvoorbeeld acetylsalicylzuur, acenocoumarol(trombosedienst) of Pradaxa, dan wordt met u besproken of dat deze tijdelijk voor de operatie moeten worden gestaakt. Afspraken zullen daarover duidelijk met u worden gemaakt.

Veilig in het Amphia ziekenhuis

Plastische Chirurgie Breda

Binnen de muren van het Amphia ziekenhuis bieden wij de plastische chirurgie in de volledige breedte aan. Plastische chirurgie bestaat uit Reconstructieve chirurgie, Hand en pols chirurgie en Cosmetische chirurgie. Wij streven binnen ons team naar de hoogst mogelijke kwaliteit en wij hebben oog voor persoonlijke aandacht en details. Wij vinden het erg belangrijk dat u tevreden bent met het behaalde resultaat.

Maak een afspraak