Oorlelcorrectie

De oorlelcorrectie wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving. Met een kleine insnijding wordt een stukje oorlel verwijderd en het uitgescheurde gaatje gecorrigeerd. Na het hechten wordt het wondje afgedekt met een pleister.

Na de oorlelcorrectie

U mag kort na de oorlelcorrectie naar huis. Een week na de oorlelcorrectie komt u bij de plastisch chirurg voor controle en het verwijderen van de pleister en de hechtingen. Bij een uitgescheurde oorlel kan in veel gevallen de beschadiging worden verbeterd, maar zullen littekens altijd een beetje zichtbaar blijven. Het advies is om tot 6-12 weken na de correctie geen nieuw gaatje te laten zetten. Indien u dit na deze periode wel wil laten doen, zal dit bij voorkeur naast het littekengebied zijn. Anders is de kans op opnieuw een uitgescheurde oorlel groter.

Veilig in het Amphia ziekenhuis

Plastische Chirurgie Breda

Binnen de muren van het Amphia ziekenhuis bieden wij de plastische chirurgie in de volledige breedte aan. Plastische chirurgie bestaat uit Reconstructieve chirurgie, Hand en pols chirurgie en Cosmetische chirurgie. Wij streven binnen ons team naar de hoogst mogelijke kwaliteit en wij hebben oog voor persoonlijke aandacht en details. Wij vinden het erg belangrijk dat u tevreden bent met het behaalde resultaat.

Maak een afspraak