Borstvergroting

Er zijn voor vrouwen veel persoonlijke redenen om een borstvergrotende operatie te overwegen. De borsten kunnen al vanaf de pubertijd klein of onderontwikkeld zijn. Soms neemt het volume van de borsten af na een zwangerschap of de borsten zijn slapper en kleiner geworden na een vermageringsdieet. De wensen en behoeften zijn voor iedere vrouw dus anders. De wens kan zijn om de vorm van de borsten te veranderen of in balans te brengen of om grotere of stevigere borsten te krijgen. Er zijn diverse factoren die de tevredenheid beïnvloeden en die factoren kunnen voor elke vrouw verschillend zijn. Een borstvergrotende operatie zal niet snel worden uitgevoerd voor het achttiende levensjaar.

Siliconen prothesen

Borsten kunnen worden vergroot door implantatie van prothesen. Deze bestaan uit een siliconenomhulsel, gevuld met een siliconengel. De vorm is rond of druppelvormig (anatomisch). Wij gebruiken micro-getextureerde prothesen van het merk Mentor. 

Er is recent veel aandacht in de media voor het gebruik van siliconen borstimplantaten. Wij zien dat dit tot vragen of ongerustheid kan leiden. De Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC) heeft onderstaande documenten opgesteld met antwoorden op vragen naar aanleiding van deze media aandacht. Voor meer informatie over de risico's van het gebruik van siliconen borst implantaten verwijzen we u ook naar de chirurgische bijsluiter van de NVPC.

Voorbereidend gesprek, 3D-consult

De maat en vorm van de prothese, wordt in overleg met u bepaald tijdens het 3D-consult. Met behulp van een 3D camera maken wij een 3D opname van uw borsten. Vervolgens kunnen wij u op een scherm het verwachte resultaat laten zien. Ook bespreekt de plastisch chirurg de plaats van de prothesen en de littekens. Meestal wordt een snede onder de borst gemaakt, in de borstplooi. Hierdoor vallen de littekens door hun plaats en de kleur meestal nauwelijks op. De prothesen kunnen onder het borstklierweefsel, volledig onder de borstspier of deels onder de borstspier (dual plane) worden geplaatst.

De operatie

De operatie wordt onder algehele narcose verricht en u wordt enkele dagen opgenomen in het ziekenhuis. Vlak voor de operatie tekent de plastisch chirurg het operatiepatroon op de borsten. De borstvergrotende operatie duurt 1 tot 2 uur. De prothese zal via een snede onder de borst , in de borstplooi, worden ingebracht. De wonden worden gehecht met zeer fijn hechtmateriaal. Er worden drains ingebracht die bloed en vocht uit de wond kunnen afvoeren.

Na de operatie Na de operatie worden de borsten verbonden en krijgt u een elastische band om. In de meeste gevallen is het een opname van 2 dagen. De drains worden meestal verwijderd na 1 dag. U kunt dan het eindresultaat nog niet beoordelen. Dit is pas mogelijk na ongeveer zes weken.

Als u naar huis gaat, mag u niet zelf autorijden, zorg er dus voor dat iemand u op komt halen.

Voordat u naar huis gaat, wordt door de verpleegkundige duidelijk uitgelegd hoe u de wonden moet verzorgen en wat u wel en niet mag doen. En er wordt een afspraak gemaakt voor controle op de polikliniek. Tijdens dit bezoek worden zonodig de hechtingen verwijderd. Tot zes weken na de operatie mag u geen zwaar lichamelijk werk verrichten en niet sporten.

Voor en na de operatie

Wat klanten zeggen

Prijzen overzicht

 • Borst vergroting Ronde prothese

 • € 4500,-
 • Kiezen implantaat met 3D opnames
 • Inclusief controles en overnachting
 • De beste nazorg
 • Maak een afspraak
 • Borst vergroting Anatomische prothese

 • € 5100,-
 • Kiezen implantaat met 3D opnames
 • Inclusief controles en overnachting
 • De beste nazorg
 • Maak een afspraak

Veel gestelde vragen

 • Hoe kies ik de juiste prothese bij een borstvergroting?

  Tijdens het eerste consult maken wij met een 3D camera opnames van uw borsten. Op basis van uw wensen en de expertise van de plastisch chirurg kiezen we een prothese. Vervolgens kunnen we direct digitaal op een scherm zien welke resultaat de gekozen prothese zal geven.

 • Kan ik na een borstvergroting nog borstvoeding geven?

  Na een borst vergrotende operatie kunt u nog steeds borstvoeding geven. De prothese wordt onder het klierweefsel geplaats en de operatie heeft daarom geen invloed op de werking van de borstklier. Echter niet iedere vrouw kan borstvoeding geven, als het voor de operatie niet lukt, zal het na de operatie waarschijnlijk ook niet lukken.

 • Blijven er littekens zichtbaar na een borstvergroting?

  Er worden kleine littekens gemaakt onder in de borstplooi. In het begin kunnen deze littekens rood zijn, maar na verloop van tijd zijn de littekens nauwelijks zichtbaar.

 • Wanneer mag ik weer aan het werk na een borstvergroting

  Na 2 weken kunt u weer naar uw werk, dat is natuurlijk wel afhankelijk van uw werk.  We adviseren u om geen zwaar lichamelijk werk te doen. Hou er wel rekening mee, dat u gedurende 4 weken uw armen niet boven schouderhoogte mag heffen.

 • Mag ik douchen na een borstvergroting

  Ja, na de operatie mag u de volgende dag douchen. Ook met pleisters is dat toegestaan.

 • Gaan de borsten in verloop van tijd hangen?

  Over het algemeen niet. De borstprothesen settelen zich in hun pocket onder uw eigen borst en die prothese gaat niet hangen. Wel kan het gebeuren, dat uw eigen borstklier groeit (bijvoorbeeld in de overgang) en meer gaat hangen over de prothese heen.

 • Voelen de nieuwe borsten zacht aan na een borstvergroting?

  Direct na de operatie voelen de borsten gespannen aan. Geleidelijk aan gaat die spanning weg, het overtollige vocht verdwijnt en dan voelt het eigen borstklierweefsel even zacht aan dan tevoren met daaronder de stevigheid van de silicone cohesive gel prothese. 

Veilig in het Amphia ziekenhuis

Plastische Chirurgie Breda

Binnen de muren van het Amphia ziekenhuis bieden wij de plastische chirurgie in de volledige breedte aan. Plastische chirurgie bestaat uit Reconstructieve chirurgie, Hand en pols chirurgie en Cosmetische chirurgie. Wij streven binnen ons team naar de hoogst mogelijke kwaliteit en wij hebben oog voor persoonlijke aandacht en details. Wij vinden het erg belangrijk dat u tevreden bent met het behaalde resultaat.

Maak een afspraak