Brandwonden

Brandwonden zijn zeer ernstige aandoeningen. Bijna altijd – als het een groter lichaamsoppervlak betreft – is opname vereist in een ziekenhuis of in een gespecialiseerd brandwondencentrum. Maar op een gegeven moment is de behandeling aldaar voltooid en wordt de wond beschouwd als “genezen”. In hoeverre de huid dan weer zijn oude gaafheid terugkrijgt, hangt af van de verbrandingsgraad. Bij eerste- en tweedegraads verbranding is inderdaad spontaan herstel mogelijk. Maar bij derdegraads verbrandingen blijven altijd ontsierende littekens achter. Deze kunnen bovendien “trekken” en daardoor pijnlijk blijven.

Plastisch chirurgen houden zich ook bezig met de zorg van mensen met brandwonden. Ze voeren de directe behandeling uit van de aangedane huidgebieden en de eventuele latere reconstructies. De directe behandeling bestaat uit het wegsnijden van het verbrande, dode weefsel. Het defect wordt dan in dezelfde operatie bedekt met een huidtransplantaat. Omdat dit wat structuur, kleur, soepelheid en functie kan afwijken van de normale huid, kunnen vervolgbehandelingen nodig zijn. Deze kunnen bijvoorbeeld bestaan uit littekenbehandeling met siliconenpleisters,drukpakken,injecties of chirurgische correcties.

Uitgebreide informatie hierover wordt in een persoonlijk gesprek met een plastisch chirurg verstrekt.

Veilig in het Amphia ziekenhuis

Plastische Chirurgie Breda

Binnen de muren van het Amphia ziekenhuis bieden wij de plastische chirurgie in de volledige breedte aan. Plastische chirurgie bestaat uit Reconstructieve chirurgie, Hand en pols chirurgie en Cosmetische chirurgie. Wij streven binnen ons team naar de hoogst mogelijke kwaliteit en wij hebben oog voor persoonlijke aandacht en details. Wij vinden het erg belangrijk dat u tevreden bent met het behaalde resultaat.

Maak een afspraak