Rimpelbehandeling met fillers

In de loop van het leven wordt de huid van het gezicht dunner en losser doordat de hoeveelheid collageen en vet in de opperhuid vermindert. Dit treedt op door een natuurlijk verouderingsproces en door ongezonde gewoontes zoals roken en zonnebaden. Een rimpel is als het ware een lokale dunne plek in de huid. Het ligt dan ook voor de hand dat de rimpel verdwijnt wanneer de dunne plek in de huid via inspuiting(en) kan worden opgevuld. Dit is dan ook precies wat er gebeurt met injectietherapie.

Producten en behandeling

De meest bekende niet-permanente fillers zijn:

Collageen: dit is een natuurlijk product dat ongeveer 4 maanden effect heeft. Het komt het meest overeen met het weefsel dat moet worden vervangen. Collageen geeft onmiddellijk resultaat en is gemakkelijk in het gebruik. Het is het meest geschikt voor fijne en oppervlakkige rimpeltjes, niet voor diepe. Productnamen zijn Zyderm® of Zyplast®.
Hyaluronzuur: dit is een bestanddeel van de huid dat inmiddels synthetisch vervaardigd kan worden. Het heeft ongeveer 6 tot 12 maanden effect en wordt meestal onder de productnaam Restylane® of Juvederm® gebruikt.
Calciumhydroxyapatiet: dit is een natuurlijk bestanddeel van het lichaam en geeft daardoor geen allergische reactie. Het wordt in een gel ingespoten en geeft onmiddellijk resultaat in met name de diepere plooien. Ook is het zeer geschikt om diepere acnelittekens te verminderen en gezichtscontouren te verbeteren. Het effect houdt ongeveer 18 tot 24 maanden aan. Dit middel wordt onder de productnaam Radiesse® aangeboden.
Polymelkzuur: dit is een lichaamseigen stof die het lichaam aanzet tot de vorming van eigen collageenweefsel. Het effect houdt 6 tot 12 maanden aan. Deze substantie wordt meestal onder de productnaam Sculptra® (voorheen bekend als NewFill®) gebruikt.

De dokter bespreekt met u de voor- en nadelen van de verschillende producten die geschikt zijn voor de plaats op het lichaam en de diepte van de rimpel en komt samen met u tot een keuze.
Afhankelijk van het gekozen product wordt de vuller in de huid of vlak onder de huid ingespoten door middel van meerdere prikjes met een fijne naald,soms tijdens meerdere behandelingen. Sommige delen van het gezicht zijn gevoeliger dan andere. Vlak na de behandeling is de huid ter plaatse wat rood. De prikgaatjes kunnen zichtbaar zijn. Dit duurt meestal slechts enkele uren. Wij raden u aan om de behandelde plek een half uur te koelen. Soms kan er ook een zwelling optreden, die meestal na enkele dagen is verdwenen. Als het materiaal niet helemaal gelijkmatig is verspreid omdat de huid niet overal even dik is, kan soms een klein bolletje worden gevoeld. Dit kan door lichte massage door uzelf worden verholpen.

Hoewel het risico op allergische reacties op ingespoten collageen klein is, blijft de mogelijkheid bestaan. Dan is er roodheid te zien met jeuk en soms pijn of een gloeiend gevoel in de behandelde plek. Ook bestaat er bij elk implantaat een kleine kans op afweerreacties door het lichaam zoals een plaatselijke ontsteking op de injectieplaats. Gelukkig zijn deze reacties uiterst zeldzaam en is behandeling mogelijk.

Veilig in het Amphia ziekenhuis

Plastische Chirurgie Breda

Binnen de muren van het Amphia ziekenhuis bieden wij de plastische chirurgie in de volledige breedte aan. Plastische chirurgie bestaat uit Reconstructieve chirurgie, Hand en pols chirurgie en Cosmetische chirurgie. Wij streven binnen ons team naar de hoogst mogelijke kwaliteit en wij hebben oog voor persoonlijke aandacht en details. Wij vinden het erg belangrijk dat u tevreden bent met het behaalde resultaat.

Maak een afspraak