Ganglion aan de pols

Wat is een ganglion?

Een ganglion is een goedaardige, omkapselde holte die gevuld is met geleiachtig vocht. Het ontstaat vanuit een peesschede of een gewrichtskapsel en komt vooral voor aan de pols. Vaak is de oorzaak voor het ontstaan van een ganglion niet duidelijk. Door de zwelling kunnen pijnklachten en beperkingen in de functie ontstaan. De diagnose wordt naar aanleiding van uw verhaal en op grond van de bevindingen bij lichamelijk onderzoek gesteld. Soms kan een echografie worden gedaan om de diagnose te bevestigen.

Operatie

De operatie vindt meestal plaats in dagbehandeling onder lokale verdoving van de hele arm. Er wordt ook een stuwband om de arm geplaatst. Tijdens de operatie wordt de omkapselde holte in zijn geheel verwijderd. De huid wordt gehecht en er wordt een drukkend verband aangelegd.

Na de operatie

Soms krijgt u een drukverband waardoor de pols volledig rust krijgt. Als dit niet het geval is, mag u twee dagen na de operatie volgens onze instructies het drukverband verwijderen. Na 7-14 dagen wordt u volgens afspraak op de polikliniek terugverwacht om de hechtingen te laten verwijderen. Afhankelijk van de plaats van het ganglion, is het herstel na de ingreep doorgaans vlot en meestal kunt u vrij snel weer de normale dagelijkse activiteiten hervatten

Het is belangrijk om te weten dat een ganglion kan terugkeren.

Veilig in het Amphia ziekenhuis

Plastische Chirurgie Breda

Binnen de muren van het Amphia ziekenhuis bieden wij de plastische chirurgie in de volledige breedte aan. Plastische chirurgie bestaat uit Reconstructieve chirurgie, Hand en pols chirurgie en Cosmetische chirurgie. Wij streven binnen ons team naar de hoogst mogelijke kwaliteit en wij hebben oog voor persoonlijke aandacht en details. Wij vinden het erg belangrijk dat u tevreden bent met het behaalde resultaat.

Maak een afspraak