Halslift

Door het ouder worden verminderd de elasticiteit van de huid en veranderd het vetweefsel onder de huid. Hierdoor ontstaat er een relatief teveel aan huid. Dit wordt weer versterkt door een slapper wordende oppervlakkige halsspier. Door middel van een operatie kan dit probleem verholpen worden.

Operatie

De operatie vindt plaats onder algehele narcose. Via een snede voor en achter het oor wordt de huid losgemaakt van de onderlaag en het teveel aan huid wordt verwijderd. De hals wordt verstevigd door de oppervlakkige spier in te korten. Soms is het noodzakelijk om het overtollige vet weg te halen door middel van liposuctie (wegzuigen van vet). De wonden worden gehecht met zeer dun hechtdraad en afgeplakt met dunne steriele strips. Soms worden er drains ingebracht die bloed en vocht uit de wond kunnen afvoeren.

Na de operatie

Na de operatie worden het hoofd en de hals met een drukkend verband omzwachteld om de zwelling tegen te gaan en de huid steun te geven. Dit verband blijft enkele dagen zitten. De drains worden na 1 dag verwijderd. Gedurende de eerste twee weken na de operatie kunnen de hals en het gebied rond de wonden gezwollen en verkleurd zijn. Ook kan de hals nog strak aanvoelen. Over het algemeen heeft u weinig last van pijn. Als u naar huis mag, wordt er een afspraak gemaakt voor controle op de polikliniek. Na één tot twee weken worden zonodig de hechtingen verwijderd. Na zes weken is het eindresultaat goed te beoordelen.

Resultaat halslift

Het doel van een halslift is de huid weer glad en strak te krijgen. Het natuurlijke verouderingsproces van uw huid kan door een halslift niet gestopt worden. De huid kan na de operatie weer verslappen. Het effect van een halslift is meestal vijf tot tien jaar zichtbaar. Het is in een aantal gevallen dan ook gebruikelijk deze ingreep te herhalen. De littekens zijn meestal nauwelijks of niet zichtbaar. Ze lopen aan de voor en achterzijde van het oor. Soms is er nog een extra litteken onder de kin of in de hals zelf.

Veilig in het Amphia ziekenhuis

Plastische Chirurgie Breda

Binnen de muren van het Amphia ziekenhuis bieden wij de plastische chirurgie in de volledige breedte aan. Plastische chirurgie bestaat uit Reconstructieve chirurgie, Hand en pols chirurgie en Cosmetische chirurgie. Wij streven binnen ons team naar de hoogst mogelijke kwaliteit en wij hebben oog voor persoonlijke aandacht en details. Wij vinden het erg belangrijk dat u tevreden bent met het behaalde resultaat.

Maak een afspraak