Botox

Veel van de rimpeltjes in het gezicht worden veroorzaakt door overactiviteit en samentrekken van de vlak onder de huid gelegen aangezichtsspieren: fronsrimpels, kraaienpootjes, horizontale lijnen op het voorhoofd. Deze rimpels blijven dan ook zichtbaar als men niet lacht, boos kijkt of fronst. Aan deze rimpeltjes is eenvoudig iets te doen met een Botox behandeling. Rimpeltjes in een slapper wordende huid of door veelvuldig zonnen reageren niet op een Botox-behandeling.

Botox-behandeling

Botox ( botuline toxine type A) is een injectievloeistof die overactiviteit van spieren verminderd. Als sinds 1980 wordt deze stof met groot succes gebruikt. Inspuiten van een kleine hoeveelheid Botox-injectievloeistof in het te behandelen gebied zorgt er namelijk voor dat de spieren zicht ontspannen en de rimpels in de huid zullen hierdoor verdwijnen. Deze injecties zijn zeer eenvoudig te plaatsen door een daartoe opgeleid arts. Ze zijn volkomen veilig en vrijwel pijnloos, er is geen verdoving nodig en direct na de behandeling kunt u uw normale dagelijkse bezigheden hervatten.

Resultaat na Botox

De huid zal veel gladder zijn en de hinderlijke fronsrimpels, kraaienpootjes of horizontale lijnen zijn verdwenen. Dit zal u een jeugdig en wellicht minder zorgelijk uiterlijk geven, zonder de normale gelaatsuitdrukking aan te tasten. Het effect is na een aantal dagen al zichtbaar en houdt ongeveer 3 tot 6 maanden aan. De mate en duur van het effect verschilt uiteraard enigszins van persoon tot persoon. Over het algemeen zullen er per jaar drie behandelingen nog zijn om het effect zichtbaar te houden.

Bijwerkingen na Botox

In zeldzame gevallen kan een hangend ooglid (ptosis) voorkomen, echter dit is van voorbijgaande aard (1 tot 2 weken) en hangt samen met de manier van injecteren.

Veilig in het Amphia ziekenhuis

Plastische Chirurgie Breda

Binnen de muren van het Amphia ziekenhuis bieden wij de plastische chirurgie in de volledige breedte aan. Plastische chirurgie bestaat uit Reconstructieve chirurgie, Hand en pols chirurgie en Cosmetische chirurgie. Wij streven binnen ons team naar de hoogst mogelijke kwaliteit en wij hebben oog voor persoonlijke aandacht en details. Wij vinden het erg belangrijk dat u tevreden bent met het behaalde resultaat.

Maak een afspraak